Esittely

Olen Henna Äijälä, 26-vuotias eläinharrastaja Raahesta. Kanit ja jyrsijät ovat kuuluneet elämääni lähes 20 vuotta, ja olen näiden vuosien aikana omistanut kanien, syyrialaisten hamstereiden ja marsujen lisäksi mm. kääpiöhamstereita (talvikot ja cambpellit), kesyhiiriä ja kesyrottia. Kanejakin on ollut eri rotuja, pääasiassa risteytyksiä/sekarotuisia, mutta myös leijonanharjaksia sekä kääpiöluppia.

Syyrialaiset hamsterit sekä kaneista kääpiölupat ovat kuitenkin vallanneet suurimman alueen sydämeni pikkulemmikkilohkosta. Syyrialaiset hamsterit ovat suloisia niin luonteeltaan kuin ulkomuodoltaan, ja aikuisena rauhallisia ja helppoja käsitellä. Olen kasvattanut syyrialaisia hamstereita ihan kasvattajanimelläkin (Feu Devie’s) aikoinaan, ja mikäli jalostustyöni tuottaa tulosta, ei ole mikään mahdottomuus että hakisin nimeä uudelleen joskus tulevaisuudessa.

Kääpiöluppa taas on mielestäni ehdottomasti seurallisin ja viisain, mutta myös itsepäisin ja oma-aloitteisin kanirotu, erityisen ihastunut olen niiden rohkeuteen, kääpiöluppa ei muistuta lainkaan satukirjojen ”arkaa pupua joka pistää päänsä pensaaseen kun pelottaa.” Lisäksi luppa on sopivan kokoinen, ja käy niin sisälemmikiksi, kuin huoletta kesäisin pihamaalla ulkoilutettavaksi, jopa tallikaniksi kanille sopiviin olosuhteisiin.

Kanien ja jyrsijöiden lisäksi ”harrastan työskentelyä” yrityksissäni Hennan Taksissa, sekä Hakapellon lammastilalla. Olen ollut myös SEY:n eläinsuojeluneuvoja vuodesta 2003. Pikkulemmikkien lisäksi taloudestamme löytyy siis lampaita (www.hakapelto.fi sekä http://hakapelto.vuodatus.net), kuusi kappaletta koiria (http://kennelcardoroths.vuodatus.net), matelijapuolelta 19 vuotias punakorvakilpikonna Viekku ja kaksijalkainen rakas avopuolisoni  Pete. Vapaa-ajan ongelmia siis ei ole, ja toivottavasti ymmärrettävästä syystä mikäli en ole muistanut varustautua kädet vapauttavalla langattomalla handsfreellä, en aina pysty vastaamaan puhelimeen. Toivonkin yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostilla tai tekstiviesteillä.

Pyrin parhaani mukaan olemaan fiksu ja vastuuntuntoinen kasvattaja. Otan vastuun kasvateistani olemalla uusien omistajien tukipylväänä ja tietopankkina aina tarvittaessa. Pyrin toimimaan avoimesti ja läpinäkyvästi; kerron tässä blogissani kuvin ja sanoin eläintemme elämästä sekä asumuksista. Poikueet syntyvät meillä aina vakaasti harkittuina ja etukäteen huolella suunniteltuina. Mainetta tai mammonaa ei tällä saa, enkä siihen pyrikään, vaan kasvatus on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus ja toivon että kasvattimme päätyvät koteihin joissa ne jakavat tätä samaa eläimen omistamisen iloa ja riemua muillekin.

Mikäli kiinnostuit eläimistämme, olevista tai tulevista poikueista, tai sinulla on kysyttävää kanien tai jyrsijöiden hoidosta, ota reippaasti yhteyttä!